BEHANDLINGER

CEREC

Cerec er keramiske innlegg og kroner som er datafremstilt direkte på klinikken. 
Tannlegen sliper til tannen og tar et digitalt avtrykk med et 3D kamera. Informasjonen om tannen blir overført til et dataprogram som lager restaureringen i software. Når tannlegen er fornøyd med utformingen sendes informasjonen til en 3D printer på klinikken. Selve fresingen i maskinen tar ikke mer enn 15-20 min. I etterkant må det kanskje legges inn noen fargesjatteringer og den må glansbrennes før det er klar til å settes på plass på tannen. Dette kan gjøres på samme dag eller man kan få den satt på dagen etter.

ROTFYLLINGER / ENDODONTI

Rotfylling av en tann gjøres fordi nerven i tannen er skadet eller død som følge av en bakterieinfeksjon inn i tannens indre (pulpa). Årsakene kan være et dypt karies-angrep i tannen (hull) eller en alvorlig sprekk. Rotfylling består i at nerven og bakterier fjernes inne i tannen. Kanalene hvor nerven har vært renses ut, skylles og fylles så igjen med et tett materiale.

FOREBYGGING

Hull i tennene er den vanligste sykdommen vi har. Hull i tenner forårsakes gjerne av at man spiser for mye sukker eller har bristende munnhygiene. Hull i tennene utvikles langsomt over flere år, og prosessen er gjerne smertefri. Ofte oppstår smerten når skaden blir veldig stor, og kommer nær tannnerven. Da finnes det risiko for å få alvorlig tannverk. Vi på Vennadent vil gjerne se at du har et flott, sunt smil hele livet. Kontakt oss i dag for undersøking og rådgiving.

TANNLEGESKREKK

Det er svært få som liker å gå til tannlegen. Mellom 5 og 10 prosent av den voksne befolkningen dropper tannlegebesøket som følge av angst. Dette kaller vi odontofobi, en fobi eller ”irrasjonel frykt for tannleger”. 
Nå har Helfo heldigvis endret sine regler. I dag kan du som har alvorlig tannlegeskrekk, få utgiftene til nødvendig tannbehandling refundert. Du må få en bekreftelse fra din lege eller psykolog på at du har alvorlig tannlegeskrekk, og på grunn av dette avstått tannlegebesøk under en lengre periode. 

TANNBEHANDLING BARN

Tannlege Ivana Karadzic er spesialistutdannet i barnetannpleie fra Universitetet i Beograd.Pediatrisk tannbehandling er forskjellig fra voksen-tannbehandling fordi barn og unge er voksende, og som et resultat av dette er munnen i konstant endring. Barnetannleger jobber med å fokusere på, forstå årsaker og forebygging av sykdom i tenner og å skape tillit og trygg relasjoner med unge pasienter. Dessuten er pedodonter også mer fokusert på undervisning rundt sunne vaner, tilpassede prosedyrer for barns behov, og tilsyn av oral helse hos barn.  

KOSMETISK TANNBEHANLING OG TANNBLEKING

Mye av det vi spiser og drikker til daglig kan misfarge tennene. Da kan en blekebehandling være midt i blinken. Vi anbefaler hjemmebleking til våre pasienter. 
Man må først ta en avstøpning/avtrykk av tennene og lage en gipsmodell. Gipsmodellen brukes til å fremstille en blekeskinne. Blekeskinnen skal passe perfekt over tennene. Pasienten får et sertifisert blekeprodukt med seg hjem, og setter dette på selv. Vi anbefaler det mildeste blekemiddelet som kan brukes om natten mens man sover. 
Alle våre fyllingmaterialer er hvite og tannfarget. Vi etterstreber at alle våre arbeider skal være delikate og estetisk «perfekte». 

IMPLANTATER

Tannimplantat er en fixtur (skrue) av titan som kan erstatte tapt rot dvs en fullverdig erstatning for den som har mistet tenner eller rett og slett mangler tenner. For tapte tenner, uansett om de er tapt på grunn av tannsykdom eller ulykke, er dette en flott behandling med etter hvert svært gode resultater.  

PROTETIKK

Vi utfører alle forskjellige type av protetisk behandling som omfatter alt fra erstatning av tapt tannsubstans på en enkelt tann, til erstatning av en eller flere tenner. Behandlingsløsninger er alt fra kroner, broer og proteser, til implantat-protetikk bestående av små og store konstruksjoner festet på implantater i kjevene.